Žaluzie, rolety nebo japonské stěny?

Vybrat si vhodnou stínící techniku je často tvrdý oříšek. Musí se totiž sejít individuální požadavky všech členů domácnosti, což není vůbec jednoduché. Ať už jde o horizontální žaluzie, vertikální žaluzie nebo látkové rolety, každý systém přináší jiné výhody. Můžeme je tedy porovnávat nejen z pohledu designu, který je většinou na prvním místě, ale také po stránce údržby či životnosti.

Horizontální a vertikální žaluzie hrají prim

Právě horizontální žaluzie patří k nejprodávanější stínící technice vůbec. Jejich nabídka sice není tak pestrá, jelikož se žaluzie liší pouze šířkou jednotlivých lamel, jejich uchycením a barvou, jsou však cenově dostupné a svou roli plní na výbornou. Relativně lehce se udržují a v interiéru vypadají velmi dobře. Většina lidí volí bílé či šedé žaluzie, které neubírají světlo v místnosti. Oceníte možnost pohodlného sladění s dalšími prvky v interiéru nebo snadné zastínění či naopak vpuštění slunečních paprsků.

Pak jsou tu vertikální žaluzie, které se v domácnostem tak často nevyužívají. Hodí se spíše do kancelářských prostor, kde však rovněž navozují dojem útulnosti. Nejsou pouze hliníkové (jako předchozí typ žaluzií), ale populární jsou i žaluzie z látky nebo ze dřeva. Své výhody nabízejí také nehořlavé materiály nebo žaluzie s obsahem skelného vlákna, vhodné i pro alergiky. Na webu nakupuj-zaluzie.cz na vás čekají kvalitní žaluzie online, v jejichž pestré nabídce si jistě dobře vyberete.

Látkové rolety a japonské stěny pro náročné zákazníky

Často skloňovanými termíny jsou poslední dobou látkové rolety, japonské stěny nebo třeba plisse žaluzie. Látkové rolety nabízejí atraktivní možnosti stínění a propůjčí vašemu interiéru nové barvy. Navíc se hodí i do střešních oken, kde fungují velmi efektivně. Plisse žaluzie jsou obdobou horizontálních žaluzií, jen jsou látkové, a japonské stěny jsou moderním a elegantním doplňkem, který u vás doma navodí zenovou atmosféru.

Vyberte si kvalitní rolety či žaluzie. E-shop nakupuj-zaluzie.cz vyjde vstříc vašim požadavkům. Jedná se o spolehlivou firmu, fungující na našem trhu více než 16 let, nabízející atraktivní slevy pro stálé zákazníky a dopravu zdarma po celé ČR.

Příspěvek byl publikován v rubrice Dům, byt, zahrada, E-shop, Stavebnictví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.