Jak si útulně zařídit svou ložnici?

Při zařizování ložnice hrají velkou roli i vybrané textilní doplňky, nejen barva stěn, podlahy nebo provedení nábytku. Svou ložnici byste si určitě měli zařídit odpočinkově, aby se co nejvíce blížila vašim specifickým představám. Přece jenom, strávíte v ní až osm hodin každý den. Podívejte se, jaké povlečení, prostěradla, přehozy, záclony a další textilní doplňky vybrat, aby vám celý interiér dokonale ladil.

Prostěradla a povlečení

Každý má většinou doma hned několik sad ložního prádla. Postel byste totiž měli ideálně jednou týdně převléknout a povlečení vyprat. Pokud chcete, aby vám vydrželo dlouho krásné, vyplatí se ho střídat, jelikož tak zabráníte předčasnému opotřebení. Navíc byste doma museli mít sušičku, aby vám povlečení ihned uschlo.

Ke každému povlečení byste měli mít ve skříni uložené ještě jedno prostěradlo. Už odezněla doba, kdy byla k dostání pouze klasická bílá prostěradla. Dnes jsou mnohem oblíbenější napínací prostěradla, která se neshrnují a svou velikostí se přizpůsobí vaší posteli. Je však potřeba je vybrat pečlivě v odpovídajících rozměrech. Co se barvy týká, tu ideálně slaďte s povlečením. Prostěradla se prodávají ve světlých pastelových odstínech a zakoupíte je i ve výraznějších barvičkách.

Dekorační textil do každé ložnice

Dekorativní roli v ložnici hraje také přehoz na postel, který můžete položit i přes rozestlané přikrývky a postel bude během okamžiku vypadat upraveně. Oblíbené jsou také různé malé polštářky, na nichž se sice příjemně nevyspíte, ale vypadají na ustlané posteli moc pěkně.

Šmrnc místnosti mohou dodat pečlivě vybrané záclony s jemným nebo výraznějším vzorem. Pokud je plánujete využít i k odstínění, volte záclony v délce přes celé okno. Místnost naopak krásně prosvětlí kratší záclony. Zajímavou volbou jsou také panelové záclony, dostupné ve výraznějších barvičkách a v celé škále moderních motivů. Kompletní nabídku záclon i dalšího bytového textilu naleznete na stránkách internetového obchodu dante.cz.

Příspěvek byl publikován v rubrice Dům, byt, zahrada, E-shop, Obchod, prodej. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.