Finanční poradci

Téměř každý dnes již slyšel nebo se setkal s nějakou formou finančního poradenství. Spousta z nás má určitě i nějaké známé, kteří pracují jako finanční poradci a možná se nás i snažili naverbovat do tohoto lukrativního zaměstnání, chcete-li podnikání. Skutečně se touto formou dají vydělat tak jednoduše veliké peníze jaké nám jsou slibovány? Na tuto otázku není snadné odpovědět, člověk si skutečně může vydělat relativně slušný obnos peněz, ale rozhodně to není snadné a už vůbec ne rychlé. Člověk tomu musí obětovat spoustu času, energie a především se musí naučit spoustu nových informací, aby se ve složitém finančním světě dostatečně orientoval.

Podpora pro poradce

Právě i proto existují určité společnosti, které finanční poradce sdružují a fungují jako taková podpora pro poradce. Tyto organizace jsou souhrnně označovány pojmem brokerpool. Účast v nich je výhodná nejen pro již zkušené finanční poradce, ale právě i pro začátečníky, kteří s jejich pomocí mohou rychleji a progresivněji rozjet svou kariéru.

Brokerpool a co znamená

Brokerpool neboli broker pool jsou společnosti, které poskytují servis pro finanční poradce, anebo servis pro finanční firmy. Existují různé typy, jako například hypotéční brokerpool, který sdružuje a nabízí své služby především hypotéčním poradcům nebo realitním makléřům. Obvykle jsou ale jejich služby komplexnější a v nabídce mají větší množství finančních produktů, od různých forem pojištění až po investice do široké škály lukrativních komodit. Pod křídly těchto společností získá ekonomický subjekt řadu výhod. Zejména jde o kompletní produktový servis, kdy brokerpool vyjedná podmínky s velkým počtem různých finančních institucí a poradce poté za provizi nabízí jejich produkty svým klientům. Další velkou výhodou je velká míra nezávislosti, kterou brokerpool nabízí poradcům, které sdružuje. A v neposlední řadě vysoké a expresní provize.

Příspěvek byl publikován v rubrice Finance, ekonomika, Služby se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.