Využijte založení nové s.r.o.

Také se chcete vrhnout do světa soukromého podnikání? Potom je tou ideální cestou učinit tak prostřednictvím vlastní firmy, která vám může pomoci získat onu vytouženou finanční nezávislost. Tím prvním krokem je však založení firmy. K tomu je třeba splnit všechny náležitosti, jako čistý trestní rejstřík jednatelů, nebo vhodné sídlo. Dále je třeba absolvovat cestu přes úřady a notáře až k soudu, kde může být společnost zapsána. Samozřejmě tento proces je pro laika často velmi složitý a časově náročný, a tak je mnohem lepší možností využít profesionály. Také je možnost ušetřit čas a koupit, tzv. ready-made společnost.

Firma připravena do 10 dní

V první řadě je nezbytný notářský zápis. U toho je samozřejmě nutná vaše přítomnost jako budoucího společníka konkrétní firmy. Jinak se ale také založení firmy na klíč neobejde bez zřízení živnostenského oprávnění. Firma musí mít řádné živnostenské oprávnění a také musí být nezbytně zapsána do obchodního rejstříku. To se děje až po složení základního kapitálu. Jinak ale není možné zapomenout na přihlášení na finančním úřadu. Celý proces založení s.r.o. s profesionální společností probíhá pouhých 10 dní. Vy jako majitel nové firmy dostanete do rukou živnostenský list, rozhodnutí soudu o zápisu firmy a logicky výpis z obchodního rejstříku, v němž bude vaše společnost figurovat.

Možnost ready-made společnosti

Moderní založení firmy ale může fungovat i druhým způsobem, a to tak, že jako zájemce o zahájení podnikatelské dráhy zakoupíte takzvanou ready-made společnost. Jde o společnost, která již byla profesionály v minulosti založena za účelem pozdějšího prodeje. Výhodou koupě ready-made společnosti je především fakt, že se jedná o společnost, se kterou můžete začít realizovat váš podnikatelský záměr ihned. Není tak třeba čekat minimálně 10 dní na to, než se vyřeší všechny formality.

Díky koupi ready-made společnosti můžete být o krok před konkurencí a začít podnikat ihned.

Příspěvek byl publikován v rubrice Rady, tipy, Služby se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.