Jak snadno založit firmu

Ptáte se jak založit s.r.o., ale stačila by vám i ready-made společnost? Ready-made společnosti umožňují lidem získat vlastní firmu během několika hodin. Jedná se o předzaložené společnosti bez historie a závazků. Založení firmy je poměrně v našich podmínkách složitou akcí. Je potřeba počítat s tím, že budete obíhat úřady, čekat fronty a zdlouhavě vyřizovat všechny nezbytné náležitosti.

Mnoho lidí, kteří si chtějí založit vlastní firmu, právě přílišná byrokracie odrazuje od uskutečnění jejich plánů. Přitom je možné vlastnit firmu i mnohem jednodušeji, a to tak, že si pořídí ready-made společnosti.

Ready-made společnosti ušetří čas i námahu

Prodej firem je v posledních letech velmi oblíbenou formou. Člověk, který zvažuje otázku jak založit s.r.o., může využít prodej ready-made společností. Jedná se o společnosti, které byly založeny čistě za účelem prodeje, nemají žádnou historii a tudíž ani žádné nesplněné závazky.

Zároveň je u nich splacen potřebný základní kapitál. Prodej firem nabízejí v tuzemsku i zahraničí mnohé společnosti. V rámci svých služeb garantují, že v ceně za prodej společnosti budou splněné veškeré náležitosti, které jsou s jejich vznikem a fungováním spojené, a to včetně zápisu do obchodního rejstříku a splacení základního kapitálu.

Jediné, co tak nový majitel musí udělat, je provést změnu v rejstříku. Ceny za prodej s.r.o. jsou poměrně nízké a vzhledem k tomu, že jejich nový majitel nebude muset složitě běhat po úřadech a veškeré náležitosti již bude mít vyřízené, se rozhodně vyplatí.

Kromě námahy ušetří i čas. Založení s.r.o. vlastní cestou může trvat i několik týdnů či dokonce měsíců, takto ale může mít člověk vlastní firmu již během pár hodin, úspora času je tudíž velmi podstatným jevem pro ready-made společnosti.

Co je v ceně založení společnosti

Firmy, které nabízejí založení společnosti, v rámci poplatku zajišťují veškeré potřebné úkony. V ceně je tak zahrnut například poplatek za zápis společnosti do obchodního rejstříku, konzultace, vypracování veškeré dokumentace k založení společnosti, návrh na Živnostenský úřad a mnohé další úkony.

Stále se ještě ptáte jak založit firmu nebo již máte v tomto ohledu jasno?

Příspěvek byl publikován v rubrice Rady, tipy, Služby se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.