Virtuální sídlo ve virtuální kanceláři

Doby, kdy každý majitel společnosti musel mít svou firmu zapsanou ve vlastní kanceláři, nebo v místě trvalého bydliště jsou dávno pryč. Nejenom ekonomičtější, ale také prestižnější volbou je takzvaná virtuální kancelář, kterou využívají jak nové, tak stávající společnosti. Pokud nevíte o čem konkrétně je řeč, pojďme si virtuální kancelář blíže představit. Jedná se o fyzickou adresu, která je zapsána v obchodním rejstříku společnosti, na které jsou zajištěny všechny zákonné povinnosti, aniž by tam daná firma musela mít svou reálnou kancelář se svými zaměstnanci.

Výhody virtuálního sídla firmy v kostce

Hlavním důvodem zřízení virtuálního sídla firmy jsou tedy výrazné úspory, protože virtuální sídlo vychází mnohem levněji než pronájem klasické kanceláře. Virtuální kancelář nejčastěji využívají profese, pro jejichž výkon není fyzická kancelář bezpodmínečně nutná, ale také ti, kterým nebyla umožněna registrace sídla v místě provozovny. Ani tím však výhody nekončí – virtuální kanceláře se nachází na prestižních adresách, které mohou mít do jisté míry podíl na tom, jak firma působí na zákazníky – například se může jednat o službu s názvem “virtuální sídla Praha. A našli bychom ještě jeden argument. Některé firmy se záměrně přesouvají do míst, která spadají pod vytíženější finanční úřad a minimalizují tím šanci na kontrolu.

Máte zájem o virtuální kanceláře a chcete mít sídlo firmy v Praze? Zřídit si virtuální kancelář v Praze můžete již za tři stovky za měsíc!

Příspěvek byl publikován v rubrice Finance, ekonomika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.