Stolní tenis – sport pro každého

Ač se to na první pohled nemusí zdát, stolní tenis nepatří k nejjednodušším sportům. Výrazně si jej však můžete ulehčit, pokud se vybavíte kvalitními pomůckami. Nezáleží na tom, jestli jste pálku na stolní tenis nikdy nedrželi v ruce nebo míček přehazujete přes síťku každý den, správné vybavení si můžete pořídit tak i tak.

Volte stabilní stůl

Základním prvkem stolního tenisu je, jak již z názvu vyplývá, stůl. Jeho oficiální rozměr existuje pouze jeden, pro rekreační účely se ale vyrábí stoly v několika velikostních variacích. Velmi oblíbené jsou malé stoly, které se díky svým nevelkým mírám dají umístit i do stísněnějších prostor. Zároveň lze stůl umístit ven i dovnitř, venkovní stoly na stolní tenis jsou schopné odolávat jakýmkoliv povětrnostním podmínkám.

Pálka, potah, míček – vše je důležité

Ve výbavě každého správného stolního tenisty nesmí chybět pálka na stolní tenis. Vlastnosti pálky jsou společně se šikovností vaší ruky klíčovými parametry při definování toho, jak vám hra jde či nikoliv. Pálka, respektive potah na ní, určuje rychlost, rotaci a kontrolovatelnost směru letu míčku. Potahy na stolní tenis jsou dvojího typu – hladké či s vroubky.

Stolní tenis si nezahrajete bez plastového míčku. I u nich existují různé stupně kvality lišící se přesností tvaru. Další odlišnosti můžeme spatřovat ve velikosti míčků, platí pravidlo, že čím větší míček je, tím snazší je hra s ním. Důležitá je při výběru také barvy míčku, je vhodné volit ji kontrastní vůči oblečení, ve kterém hrajete.

Vývoj ve stolním tenise představují roboti

Už víte, že správný výběr pálky vám dokáže ulehčit hru. Co vám ji ale zpříjemní daleko více, a zejména, bavíme-li se o profesionálnější úrovni, jsou roboti na stolní tenis. Jedná se o zařízení, která umí samostatně vést určité údery a stávají se tak významným tréninkovým pomocníkem.

Příspěvek byl publikován v rubrice E-shop, Sport se štítky , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.