Klasické topení jinak

Do krbových kamen je zapotřebí neustále přikládat dřevo. Radiátory zabírají spoustu jinou možností využitelného prostoru. Infračervené panely mohou odradit svým vzhledem. Jaké je řešení? Zvolte podlahové topení a budete stoprocentně spokojeni.  Žádné překážky, ať již vzhledové či funkční, se vám v problematice topení již nebudou stavět do cesty.

Nohy v teple

Teplovodní podlahové vytápění disponuje několika zásadními pozitivy. V první řadě se jedná o pohodlí. Jednak není na interiéru místnosti vůbec znát, že je vytápěna pod podlahou umístěným potrubím, jednak produkuje velmi příjemné teplo. Stoupnout si v koupelně po horké sprše na studenou dlaždičku přeci není příjemné. Jak se tento výjev změní, bude-li kachlička zahřátá, je zřejmé. Oběhové čerpadlo nažene do trubek ohřátou vodu, která bude pozitivně působit na vaše nervová zakončení.

Stránka bezpečnosti vyřešena

Další stránkou je vysoká bezpečnost podlahového topení. O tu se stará hned několik komponent. Mohou to být například expanzomaty s různými objemy, které zajišťují zcela bezpečný chod topení, mohou jimi být i také podlahové rozdělovače. Jejich primárním úkolem je zjednodušit montáž, na provozní bezpečnost však mají také vliv.

Vysoce úsporný systém vytápění

Říkáte se: pohodlí, bezpečnost, to bude asi drahé. Ne tak docela. Byť pořizovací cena může být dražší, provozní náklady slibují vítanou úsporu. Té může pomoci i koupě kondenzačního kotle, který ve spojení s podlahovým topením vytvoří vysoce ekonomickou topnou soustavu. Ekonomická úspora topení plus systém dvojitého spalování dávají dohromady předpoklad pro vysoce ekonomické topení. Aby pozitivních informací nebylo málo, přidáme ještě jednu: použitím regulací a termostatu dokážete účinně regulovat teplotu vzduchu v jednotlivých místnostech bytu či domu, čímž vytvoříte ideální prostředí pro svůj život.

Příspěvek byl publikován v rubrice Dům, byt, zahrada, E-shop se štítky , , , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.