Svět LPG nabízí jednoduché úspory provozních nákladů

Ponechat si klasiku v podobě automobilu na benzín či se vrhnout do LPG přestavby. Tak vypadá otázka spousty uživatelů osobních vozů při pohledu na vyúčtování svých provozních nákladů na používání svého dopravního prostředku. Montáž LPG vám může vytrhnout trh z paty v případě, že provoz automobilu finančně nezvládáte.

Řečí čísel…

Podívejme se na vše říkající fakta. Cena plynu se na dnešním trhu pohybuje na polovině ceny dieselu či benzinu. Je jednoduché si spočítat, že díky přestavbě diesel na LPG ušetříte právě onu polovinu svých nákladů na nákup pohonných hmot. Přestavby na LPG sice začínají zaplacením investice ve výši dvou či tří desítek tisíc korun, již do pěti let je však možné při běžném používání automobilu tuto částku získat zpět. A to právě nízkým cenám plynu.

Šetrné k životnímu prostředí

Věřte tomu, že tím, jak používáte svůj automobil, ovlivňujete okolní přírodu. S přestavbou na LPG ji nebudete ovlivňovat negativním způsobem. Zbavíte se škodlivých výparů, které se běžně linou z výfuků aut a znečišťují ovzduší. Jestliže se vám příčí myšlenka na úplnou ztrátu benzinového pohonu, existují i LPG přestavby, které jsou realizovány pouze částečně. Kombinují se s benzinovým pohonem. Mezi těmito dvěma způsoby můžete jednoduše přepínat bez jakýchkoliv rozdílů v jízdních vlastnostech vašeho vozu.

Jednoduchá montáž

Pokud se rozhodnete k razantnímu kroku a budete aplikovat přestavbu LPG, máte na výběr spoustu dílen a servisů, kde vám tento zásah do automobilu provedou. Nejedná se žádný náročný výkon. Smířit se budete muset pouze se zmenšeným zavazadlovým prostorem, který zabere LPG nádrž. Servis LPG se nachází v každém kraji několikrát, při jakýchkoliv pochybnostech není složité jej navštívit.

Příspěvek byl publikován v rubrice Auto, moto se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.