Chcete ušetřit na pojištění?

Blíží se konec roku, kdy člověk často bilancuje, počítá a přemýšlí jak to v příštím roce udělat lépe, efektivněji a jak ušetřit nějakou tu korunu do rodinného rozpočtu. Jako první na řadě je vždy redukce těch zbytných položek. Bez pojištění, ať už jde o pojištění majetku, tedy zejména nemovitosti a domácnosti, nebo o pojištění automobilu či úrazové pojištění osob, si už troufne žít málokdo.  Finanční riziko při případném pojistném plnění je příliš vysoké a tak bez většího přemýšlení necháváme vydělávat pojišťovací instituce, které nám nabízejí stále více a více různých pojišťovacích produktů. V dnešní době je jich dokonce tolik, že je těžké se mezi nimi zorientovat a vybrat si skutečně to správné, nejvíce odpovídající reálným podmínkám.

Najděte si to nejvhodnější povinné ručení pro Vás

Není ale nutné si hned zoufat. Chcete například začít u Vašeho auta? Všichni víme, že jsou dvě základní pojištění. První z nich je ze zákona povinné pro všechny majitele motorových vozidel, a to je tzv. povinné ručení. Dalším, tentokrát zcela dobrovolným pojištěním je havarijní pojištění, které nám pomůže pokrýt škodu, kterou si způsobíme my sami, nebo některý z přírodních živlů, na našem vlastním autě. Většina lidí již dnes vlastní počítač s připojením k internetu, kde si může v klidu domova najít to nejlevnější povinné ručení, nebo si může nechat spočítat povinné ručení nejvhodnější pro Váš typ vozidla a pro oblast, ve které se zejména pohybujete.

Cestujete rádi bez zbytečného rizika?

Jestliže jste nadšení cestovatelé, tak ať už ke svému koníčku používáte vlastní automobil, prostředky hromadné dopravy nebo využíváte služeb některé z mnoha cestovních kanceláří, vždy je dobré se na cestu dobře pojistit. To ví jistě každý cestovatel do zahraničí. Ne každý už ale ví, že i na cestovním pojištění můžete rozumně ušetřit. Stačí si nechat online porovnat srovnatelné nabídky různých pojišťoven, spočítat povinné ručení a hned si vybrat to cenově nejvýhodnější při dostačujících limitech pojistného plnění.

Příspěvek byl publikován v rubrice Dům, byt, zahrada, Finance, ekonomika se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.