Co byste měli vědět o hračkách pro nejmenší?

Pokud se chystáte koupit nové hračky pro své nejmenší děti, měli byste nejprve promyslet, jak mají vypadat, co vlastně by měly splňovat. Tak především je důležité, jestli kupujete hračky pro kluky nebo pro dívky. V tom nejnižším věku se tyto hračky často liší jen svou barvou, která je pro chlapce do modra, dívky milují červenou a růžovou. Obecně se však dá říct, že hračky pro kojence, batolata a nejmenší miminka jsou univerzální pro chlapce i pro dívky. Patří sem různá hrkátka a chrastítka, která se mohou zároveň stát také dekorací kočárku nebo postýlky.

Bezpečnost je na prvním místě

Na prvním místě je u hraček pro nejmenší děti samozřejmě bezpečnost. Hlavní jsou zde materiály výroby, které musí být bezpodmínečně zdravotně nezávadné, což je často potvrzeno také náležitým certifikátem. Materiál by měl být ekologický nebo přinejmenším nesmí vylučovat žádné těkavé nebo dokonce jedovaté látky. Zde především pozor na asijské výrobky neznámého původu. Jistě si vzpomínáte na některé případy z minulosti, kdy museli být některé produkty staženy z trhu, právě pro svou zdravotní závadnost pro děti.

Příjemné materiály

Správná hračka pro nejmenší dítě musí být příjemná na omak, tak aby si s ní chlapec i dívka rádi hráli a rádi ji drželi v rukou. Není výjimkou, že děti své hračky žvýkají a žmoulají, to znamená, že by měli být odolné také proti chemickým vlivům. Mezi příjemné materiály, které jsou pro malé děti vhodné, patří třeba semiš, plyš, ekologické plasty nebo pryže.

Základy učení s hračkami pro nejmenší

Hračky pro nejmenší mají zajisté také naučnou funkci, kdy rozvíjí především motorické schopnosti, ale také dávají základ logickému myšlení. Rozvíjejte svá dítka už od malička a naučte je, že hra není jen uvolněním, ale také učením v předškolním věku.

Příspěvek byl publikován v rubrice Služby, Zábava se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.