Stropní nosníky do obytných i komerčních prostor

Dřevěné vazníky se styčníkovými deskami nabízejí velmi spolehlivé řešení pro každou stavbu. Kde všude se dají využít? Setkáte se s nimi u rodinných domů, u průmyslových objektů, sportovních hal, administrativních budov nebo i u různých zemědělských skladů a u dalších typů budov. Přečtěte si, jaké jsou hlavní výhody vazníků a kde si tuto osvědčenou konstrukci můžete zajistit.

Dřevěné vazníky místo vázaných krovů

Vázané krovy, ocelové či betonové konstrukce nebo dřevěné vazníky? Právě zmíněné vazníky vycházejí v tomto porovnání nejlépe a v současnosti nahrazují všechny předchozí zmíněné metody. Rychlé se vyrábějí, šetří dřevem, a proto jsou dostupné i za přijatelné ceny. Vazníky jsou navíc lehké a ekologické. Používají se též u větších objektů s prostornými střechami, protože jejich konstrukce umožňuje překlenout větší rozpětí, aniž by bylo nutné využívat jakékoliv podpory.

Vazníky se dnes vyrábějí strojově, čímž je zaručena maximální přesnost. Lze je vyrábět celoročně a v různých tvarech – jsou velmi variabilní. Využívají se pro střešní konstrukce i pro stropy. Na druhou stranu však mějte na paměti, že je nevyužijete při rozpětí delším než 30 metrů a že je nutné je ochránit sádrokartonovými podhledy (nebo jiným obdobným protipožárním řešením).

Specialistou na vazníky je společnost KarStaK

Společnost KarStaK je dlouholetým výrobcem dřevěných vazníků se styčníkovou deskou. Nabízí vazníky pro krovy, podlahy i svislé stavební konstrukce (záleží pouze na jejich určení).

Společnost působí po celé České republice. Jejích služeb můžete však využít především v Karlovarském Plzeňském, Jihočeském, Ústeckém, Středočeském a Libereckém kraji či v Praze. Na jejích webových stránkách najdete bližší informace a vazníky zde můžete rovnou i poptat přes speciální online formulář. Nabídku na dřevěné vazníky zde navíc obdržíte zcela zdarma.

Příspěvek byl publikován v rubrice Stavebnictví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.