Co má splňovat dětské hřiště

Dětské hřiště by mělo splňovat některé parametry a mělo by být zajisté také bezpečné a pro děti zcela zdravotně nezávadné. Venkovní dětské hřiště se proto opatřuje takovými prvky a atrakcemi, které jsou vyrobené z přírodních materiálů, které jsou opracované a nemají nebezpečné hrany.

Pozor na těkavé látky

Hřiště pro děti by mělo být bezpečné také z hlediska povrchových úprav. Některé barvy nebo laky mohou být těkavé a vylučovat látky, které jsou nepříjemné nejen pro dětský organismus. Proto si volte takové komponenty svého hřiště pro malé děti, se kterými budete mít záruku použití ekologických a neškodných přípravků pro povrchové úpravy.

Volte měkké materiály

Bezpečné dětské hřiště je takové, které využívá rovněž měkší materiály, tedy dřevo nebo některé plasty. Možností jsou také lehké kovy, ovšem spíše pro doplnění. Těžší kovové konstrukce se příliš nedoporučují, již jen pro jejich přirozenou tvrdost. Bezpečné hřiště pro malé děti prostě musí nabízet pouze takové materiály, které pruží a nehrozí zranění při styku s nimi.

Jaká zařízení jsou vhodná?

Zařízení dětských hřišť je samostatnou kategorií, a pokud se chystáte na koupi takového vybavení, velmi pečlivě zvažte využití a také umístění. Něco jiného je zahrada, něco jiného zase dvorek. Výroba dětských hřišť je doslova alchymií, proto musíte vybírat i toho správného poskytovatele služeb a dodavatele vybavení.

Mezi zařízení, která se nejvíce hodí a také jsou nejvíc používané zákazníky, patří prolézačky, domečky, houpačky, lanová zařízení a samozřejmě pískoviště pro ty nejmenší děti.

Hřiště na míru

Asi nejlepší je vybrat si takovou firmu, která vám bude realizovat hřiště na klíč. Takovéto dětské hřiště na míru by mělo splňovat veškeré výše zmíněné požadavky. Výhodou je také rychlá a bezproblémová montáž, což byste jako laik nemuseli zvládnout.

Příspěvek byl publikován v rubrice Dům, byt, zahrada, Zábava se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.