Keratin pro krásné a zdravé vlasy

Keratin je základní složkou lidského vlasu a dodává mu pevnost, lesk a chrání jej zevnitř i zvenku. Dnes je možné keratin při jeho nedostatku vlasům uměle dodávat.

Brazilský keratin

Brazilský keratin je čistě přírodní produkt, který byl vyvinut v roce 2006 v Brazílii. Je to čistý přípravek bez chemických přípravků, který obsahuje keratin určený k regeneraci a tvarování vlasů. Molekuly keratinu pronikají zažehlováním do vnitřní složky vlasu a opravují jeho poškození. Výsledky jsou viditelné ihned po aplikaci.

Brazilský Keratin nepoužívá žádné chemikálie k otevření a uzavření vlasových kutikul, obsahuje dokonce PH nižší než obyčejná voda, a není tedy nutné hlídat čas a provádět neutralizaci jinou chemikálií, která by zastavila chemický proces. Keratinové ošetření neohrožuje vlasy poškozením nebo lámáním. Keratinová kůra je jemná vyživující péče, která působí jen na vnější vrstvu vlasu a postupně se vymývá.

V Čechách se brazilský keratin používá již několik let, pracuje se s ním v dobrých kadeřnických salonech. Existuje několik druhů keratinu, ale ne všechny dosahují špičkové kvality. Musíme si tedy také dávat pozor jak na výběr keratinu, tak i na výběr vlasového studia a odborníka, který bude keratin nanášet.

Jak probíhá aplikace keratinu

Po pečlivém umytí vlasů speciálním šamponem naneseme na vlasy pomocí štětce a hřebenu samotný produkt, který je ve formě roztoku. Poté vlasy vysušíme fénem. Dalším krokem je pečlivé vžehlení keratinu speciální žehličkou na vlasy. Posledním krokem je finální umytí a vyfoukání vlasů. Konečný výsledek je mimořádný!

Proces aplikace zabere 2,5 až 3 hodiny v závislosti na délce a hustotě vlasů. Po aplikaci se přípravek zažehlí do vlasů při teplotě 205 –  230°C – nejlépe profesionální titanovou žehličkou na zažehlování brazilského keratinu. Díky tomu se ve vlasech zadrží vlhkost, vlasy se hydratují a jsou lesklé. Výsledky vidíme bezprostředně po dokončení aplikace.

Keratinové ošetření je vratná aplikace – po 3 až 4 měsících se zažehlený keratin vymyje a vlasy jsou v původním stavu jako před aplikací keratinu. Životnost keratinové aplikace můžeme prodloužit používáním speciální řady šamponů a kondicionérů s obsahem hydrolyzovaného keratinu.

Keratinovou kůru je vhodné aplikovat ideálně po 3 až 4 měsících, tzn. 3 – 4x ročně, ale je možno ji aplikovat i častěji, např. 1x měsíčně. Opakovaná aplikace zvyšuje kvalitu vlasů, vlasy se přestanou lámat a budou lépe růst.

Péče o vlasy po aplikaci brazilského keratinu

První umytí vlasů se doporučuje provést nejdříve za 3 dny od aplikace. První 3 dny vlasy nenamáčejte ani jiným způsobem, např. při koupání. Pokud Vám vlasy během 3 dnů po aplikaci brazilského keratinu zmoknou, co nejdříve je vysušte fénem.

Doporučujeme používat speciální šampon a kondicionér, které neobsahují chlorid sodný a jsou určeny přímo pro péči o vlasy ošetřené brazilským keratinem.

Stylingové přípravky jako jsou laky na vlasy, gely na vlasy, gumičky a sponky doporučujeme používat až po prvním umytí vlasů, tj. nejdříve za 3 dny. Do té doby nechejte vlasy přirozeně, volně, nijak je neupravujte, netvarujte, nespínejte, nepoužívejte na ně žádné kosmetické přípravky.

Využití brazilského keratinu

Brazilský keratin lze aplikovat na všechny typy vlasů včetně barvených či melírovaných. Viditelnější pozitivní výsledky aplikace keratinu jsou na více poškozených vlasech. Čím je totiž vlas narušenější, tím více keratin proniká do hloubky. Při opakovaných aplikacích dochází ke zlepšení celkové kvality vlasů.

Ideální je tedy pro vlasy suché, bez lesku, vlasy poškozené chemickým ošetřením. Keratin navíc dokáže vlasy ochránit před nepříznivými vlivy,jako jsou vítr, mráz, sluneční záření, chlorovaná voda, mořská voda.

Často je keratin využíván také k dlouhodobějšímu narovnání neposlušných, porézních či kudrnatých vlasů. Brazilský keratin umožňuje narovnat vlasy bez poškození vlivem tepla (jako je tomu při fénování nebo žehlení vlasů) a bez změny jejich struktury, neobsahuje žádné chemické látky. Zanechává vlasy lesklé, hladké, jemné a zdravě vypadající.

Příspěvek byl publikován v rubrice Zdraví, životní styl se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.