PARNÍ ČIŠTĚNÍ

 

Tradiční metody čištění odstraňují špínu mechanicky pomocí vody a chemikálií, ale určité nečistoty mohou zůstávat v pórech čištěných povrchů. Dezinfekční prostředky rovněž působí hlavně na povrchu, takže bakterie mohou přežít a být připraveny k opětovnému růstu.

 

Pára o vysoké teplotě proniká hluboko do povrchu organických materiálů. Mrtvé organismy, dokonce i v těch nejniternějších pórech, pak lze odstranit pouze vodou a hadříkem z mikrovlákna, přičemž je účinně zamezeno dalšímu růstu zárodků. Oplachová voda, zbytky a odpady jsou všechny stoprocentně biologicky rozložitelné.

 

 

 

Výhody parního čištění

 

·               Kvalita, hygiena a bezpečnost – Mopy a kbelíky používají chemické látky, které jsou rozetřené ponechány na podlaze či stěnách spolu s tím, co je v kbelíku, přičemž špína je zašoupána do rohů, krajů kolem noh či podpěr základů vybavení. Kbelík obsahuje vodu, chemikálii a nečistoty a mop byl pravděpodobně špinavý už když se s ním začalo umývat. Víme, že voda se odpařuje, chemikálie špatně a lapá nečistoty, což vede k jejich nárůstu ve spárách na podlaze a na stěnách, protože tyto nejsou perfektně rovné. Tím se stávají podlahy kluzké a pomalu vysychají. Čištění párou odstraňuje špínu, přičemž současně čistí a dezinfikuje. Čištěním při 130 až 180°C dochází na každém milimetru povrchu, jehož se pára dotkne, k uvolnění nečistot a rozpouštění mastnot. To, co zbude, je pouhá čistá voda (vlhká, nikoliv mokrá), která rychle vyschne.

 

·               Žádné louže, žádné zbytky chemikálií z čištění – 85% nehod začíná uklouznutím na něčem rozlitém nebo zbytku nějaké chemikálie. Denní čištění párou znamená odstraňování nečistot den po dni. Stěny a přístřešky lze čistit vestoje z podlahy, takže souladu s pravidly ochrany zdraví a bezpečnosti při práci je dosaženo bez šplhání.

 

·               Účinky páry na mikroby a infekční bakterie – Laboratorním hodnocením bylo zjištěno, že k rychlému zabití laboratorně vypěstovaných nemocničních infekčních kmenů dochází za použití přehřáté páry za méně než pouhé dvě sekundy, včetně druhů „MRSA“ a „VRE“ odolných vůči antibiotikům, jejichž zabití párou bylo stejně snadné, jako zničení „normálních“ infekčních mikrobů. Ve zdravotnických zařízeních a pečovatelských ústavech se nikdy neudržovaly prostory pro pacienty i návštěvníky tak čisté, dezinfikované a bez zápachu jako dnes. Párou se účinně vyčistí i ty prostory, které jinými metodami vyčistit nelze, a to bez použití toxických, škodlivých a dráždivých chemikálií.  

 

·               Péče o životní prostředí – Parním čištěním nezamořujeme naši planetu odpadními chemikáliemi, které používáme k čištění. Nevyléváme denně tisíce litrů do kanalizace a nemáme velkou spotřebu vody, když se naše zdroje vody zmenšují. Použití páry k čištění snižuje používání chemikálií o 80 až 90% a spotřebu vody o 90 až 95%; rovněž současně snižuje využívání zdrojů k ohřevu vody.

 

 

 

         Celková údržba

 

·            Zabíjí a odstraňuje houby a plísně a zápach po nich. 

 

·            Čistí větrací otvory, stěny a stropy. 

 

·            Odstraňuje z podlah nahromaděný vosk. 

 

·               Čistí koberce, nábytek v čekárnách a přijímacích prostorách a odstraňuje nežádoucí pachy. Čištění párou usnadňuje práce, které kdysi byly obtížnými a časově náročnými úkoly, přičemž šetří čas, peníze a práci.

 

 

 

A co na to J&H Úklid?

 

Pokud se rozhodnete využít služby naší úklidové firmy, jsme tu pro Vás k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, 365 dní v roce. Provádíme kompletní úklidové služby – strojové čištění všech druhů podlah, čištění kožených sedaček, mytí oken, čištění koberců, ale i spoustu dalších úklidových služeb v lokalitách Praha, Brno, Vyškov, Slavkov, Prostějov, Olomouc, Zlín a další města ČR.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Obchod, prodej, Služby se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.