Nesoustřeďujte se v práci jen na jeden obor

Většina uchazečů o práci hledají uplatnění ve stejné profesi, kterou vykonávali v posledním zaměstnání. Možná nastal čas na změnu. Zamyslete se, kde všude byste mohli své dosavadní schopnosti využít. Tolik různých oborů se prolíná v klíčových věcech. Komunikační schopnosti, znalost cizích jazyků nebo práci s počítačem můžete využít v mnoha jiných profesích. Stačí být při hledání práce kreativní.

 

Hledáte práci a dokonce již dlouhodobě nemůžete žádné volné místo ve svém oboru najít? To, že jste např. vystudovaný logistik neznamená, že se nemůžete zaměstnat na jiné pozici, ve které využijete nabyté zkušenosti a dovednosti. Můžete využít znalosti práce na počítači, jazykové dovednosti nebo zkušenosti v komunikaci s lidmi. Vždy je ale potřeba myslet na to, že práce by měla člověk bavit a naplňovat, alespoň částečně. Nikdo nemůže každý den dělat jen to, co ho baví, ale důležité je, mít radost ze svojí práce. 

 

Možná si říkáte, co má člověka bavit na rutinní práci v továrně, kde člověk většinou pracuje jen s nutnosti vydělat si peníze na živobytí. Dle mého názoru se může každý zaměstnanec realizovat v jakékoliv práci. A pokud to nejde, práce ho nebaví, každý má možnost to zkusit jinak a jinde. Dnes jsou plné noviny toho, že se práce hledá velice obtížně, ano v některých oborech tomu tak opravdu je. Já si myslím, že každý má na to, změnit svůj život novou prací, která ho bude bavit, bude v ní dobrý a dostane za ni férově zaplaceno. Skoro každá nabídka práce obsahuje klíčové požadavky, které se v mnoha oborech prolínají. Copak dělník z továrny nemůže dělat řidiče kamionu, recepční obchodního zástupce nebo vyučený automechanik programátora? Všechno je to jenom o přístupu člověka ke svému životu.

 

Určitě si myslíte, že žiji s hlavou v oblacích a moje myšlenky nelze aplikovat na 99% nespokojených zaměstnanců. Z mojí zkušenosti vím, že je možné opravdu všechno, znám vyučenou šičku, která obstojně obchoduje na burze, znám automechanika, který pracuje jako přepravce nadměrných nákladů, znám obyčejného technika, který z ničeho vybudoval skvěle fungující firmu zabývající se internetovým marketingem a tak bych mohl pokračovat. 

Uvědomme si, že limity si každý určujeme samy. Pokud vás nebaví práce, kterou děláte, zjistěte, jaká práce by vás naplňovala a jdete si za tím. Přece nebudete zbytek života chodit 5 dní v týdnu do práce, kterou nesnášíte. Najděte si svůj job snů!

Při hledání práce je důležité mít dokonalý životopis, pokud si s tím nevíte rady, zkuste si stáhnout životopis vzor

Příspěvek byl publikován v rubrice Internet, Rady, tipy, Služby, Zaměstnání se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.